Μέλη του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας εκπαιδεύτηκαν στην ΚΑΡΠΑ με την χρήση και εξωτερικού απινιδωτή από το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας ο Άγιος Παντελεήμων σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Κοζάνης διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο για τα μέλη του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στην Χρήση Απινιδωτή.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τραμπάντζειου Γυμνάσιου Σιάτιστας την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, από τις 17:00 έως τις 21:00.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε τόσο θεωρητική, όσο και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Τα μέλη του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας επιμορφώθηκαν στα εξής πεδία:
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)- Χρήση Αυτόματο Εξωτερικού Απινιδωτή
Αντιμετώπιση Πνιγμονής από ξένο σώμα (Λαβή Heimlich)
Πρώτες βοήθειες/Λιποθυμία
Επιληπτική Κρίση-Αντιμετώπιση
(Σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη)
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας ο Άγιος Παντελεήμων ευχαριστεί θερμά
– Τους εκπαιδευτές – διασώστες του ΕΚΑΒ Κοζάνης κ. Γκαραλιό Γεώργιο και κ. Τότσκα Αντώνιο για την υλοποίηση του σεμιναρίου.
– Τα μέλη του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το σεμινάριο.
– Τον Δήμο Βόιου για την μεγάλη βοήθεια στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου και τη συνεχή υποστήριξή του στο έργο του Συλλόγου.
Επίσης ευχαριστεί την Ταβέρνα “Τρία Πηγάδια” που πρόσφερε πίτσες σε όλους όσους πήραν μέρος στο σεμινάριο πρώτων βοηθειών.
Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου.

 

In this article

Join the Conversation