Λευτέρης Λιοτόπουλος: Ο παίδας που έκλεψε την παράσταση στο Πανελλήνιο εφήβων!

To 49o Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων ολοκληρώθηκε στην Κρήτη, με την ακαδημία ΔΕΚΑ να κατακτά αήττητη τον τίτλο (με ρεκόρ 5-0) και να πιστοποιεί ότι η δουλειά που κάνει ο βετεράνος διεθνής guard, Νίκος Χατζηβρέττας και οι συνεργάτες του, αξίζει να βρει μιμητές.

Ο σύλλογος που εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και πέρυσι έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος παίδων (2η θέση) και κατέλαβε την 4η θέση στους εφήβους, έχει τροφοδοτήσει ήδη τις μικρές Εθνικές ομάδες με δύο παίκτες που συγκεντρώνουν σπουδαία προοπτική.

Και αν ο θόρυβος για τον Αλέξανδρο Σομοντούροβ είναι τόσο εκκωφαντικός, που σίγουρα έχει φτάσει στα αυτιά σας – το παιδί που αποτέλεσε την πρώτη μετεγγραφή του Παναθηναϊκού, έχει «κουραστεί» να βγαίνει MVP (πέρυσι στους παίδες και φέτος στο “Rising Stars” και στους εφήβους), μέχρι και πριν από λίγο καιρό δεν ίσχυε το ίδιο για 16χρονο πρώην συμπαίκτη του, που έκλεψε την παράσταση στην τελική φάση που διεξήχθη στο Ηράκλειο.

Ο λόγος για τον Λευτέρη Λιοτόπουλο, που το καλοκαίρι θα είναι ο βασικός playmaker της Εθνικής παίδων και ήταν αδιαμφισβήτητα ο πιο επιδραστικός παίδας που έκανε την εμφάνισή του στο Πανελλήνιο των εφήβων.

«Η πιο ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά. Αν και δύο χρόνια μικρότερος από τους περισσότερους συμπαίκτες και αντιπάλους, ο point-guard από τα Διαβατά παρουσίασε τρομερή ωριμότητα και αντίληψη του παιχνιδιού και σπουδαία επίδραση στο αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι. Τα μακριά χέρια του και οι μεγάλες παλάμες του, του δίνουν μεγάλη ευχέρεια στα deflections αλλά και στην ικανότητα στο λεγόμενο “catch and shoot”.

Είναι πολύ ήρεμος και το ίδιο ψύχραιμος σε όλα τα σημεία του αγώνα (σ.σ.: ο προπονητής του Ιωσήφ Νικολαϊδης λέει χαρακτηριστικά ότι “έχει κρύο αίμα”), έχει πολύ αξιόπιστο σουτ και παίρνει πολύ καλό βαθμό στην λήψη αποφάσεων. Αν και είναι νωρίς, δείχνει ότι αποτελεί Euroleague material!»
Στατιστικά: μ.ο. 17,4π., 5,0ρ., 2,8ασ., 78,6% βολ., 52,3% διπ. & 33,3% τριπ.

Πηγη: gazetta.gr

In this article

Join the Conversation