Δήμος Βοΐου: Αγαπώ το δάσος μου – Φυτεύω και εγώ ένα δέντρο

𝝖𝝨 𝝥𝝦𝝤𝝨𝝩𝝖𝝩𝝚𝝪𝝤𝝪𝝡𝝚 𝝩𝝤 𝝙𝝖𝝨𝝤𝝨 𝝡𝝖𝝨

Στο πλαίσιο της δράσης ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Δασών, ο Δήμος προχώρησε στη δεύτερη φάση αναδάσωσης στη Νεάπολη και στο Τσοτύλι.

Διανεμήθηκαν δενδρύλλια σφενδάμου και βελανιδιάς και ακολούθως δενδροφύτευση από τους ίδιους τους μαθητές, καθώς και από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ «Σύμπλευση» Νεάπολης, με τη βοήθεια συνεργείων του Δήμου και τις οδηγίες της δασικής υπηρεσίας.

Πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά δρώμενα, που δώσανε την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες να κατανοήσουν την αξία των δένδρων και του πρασίνου στην πόλη.

Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία φύτευσης των δένδρων και συμμετείχαν ενεργά στη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Ζευκλής, δήλωσε: «Δράσεις σαν τη σημερινή σκοπεύουμε να τις επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο με τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού μαθητών αλλά και εθελοντών γιατί στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της κλιματικής ανθεκτικότητας και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου. Η προστασία των δασών μας αφορά όλους και γι αυτό το λόγο δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι».

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ FACEBOOK

In this article

Join the Conversation