Πεντάλοφος Βοΐου: Σημαντικές δράσεις και εξελίξεις γύρω από το θέμα της τοπικής αρχιτεκτονικής και της τέχνης της πέτρας

Σημαντικές δράσεις και εξελίξεις γύρω από το θέμα της τοπικής αρχιτεκτονικής και της τέχνης της πέτρας, έλαβαν χώρα στον Πεντάλοφο Βοΐου.

Περισσότεροι από εξήντα Έλληνες και Αμερικανοί φοιτητές με τους καθηγητές τους από τις σχολές αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου της Γιούτα της Αμερικής, μελέτησαν και αναζήτησαν τα μυστικά των μαστόρων της πέτρας στην μήτρα της τέχνης της πέτρας στην Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία μας.

Ενθουσιασμένοι φοιτητές και καθηγητές από τον πλούτο της τοπικής αρχιτεκτονικής δηλώνουν την ικανοποίηση τους από τα αποτελέσματα της δράσης ενώ οι Αμερικανοί φοιτητές κάνουν λόγο για εμπειρία ζωής που τους δόθηκε η ευκαιρία να βιώσουν στη Δυτική Μακεδονία. Με την υπεύθυνη καθηγήτρια τους κ. Μηλιώτη καταλήξαμε σε επικείμενη συνεργασία μόνιμης βάσης με έδρα τον Πεντάλοφο!!

Φαίνεται πως η πρωτοβουλία μας για την τοπική αρχιτεκτονική καρποφορεί ενώ για ακόμα μια φορά ειδικοί από ξένες χώρες μας τονίζουν την αξία του πολιτισμού μας, δείχνοντας παράλληλα το δρόμο που μπορούμε να ακολουθήσουμε.

In this article

Join the Conversation