Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Αύριο η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 και την αποπληρωμή τους.

Παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Πέμπτη 22/12 η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ θα ανακοινωθεί η δίμηνη παράταση για αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας εξαντλώντας τα περιθώρια που της δίνονται για την εκτέλεση του πρωϋπολογισμού.

Η περσινή παράταση είχε δοθεί πέρυσι ίδια περίοδο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την παράταση αποπληρωμής οι οδηγοί θα μπορούν να καταθέσουν πινακίδες επίσης στις 29 Φεβρουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν το όχημά τους για δύο μήνες δωρεάν.

Πώς πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας
Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες μπορεί να γίνει η αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

Μέσω web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη από την τράπεζά σας εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF.

Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

Τέλος, στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Εκτύπωση και με κωδικούς Taxisnet
Θα πρέπει να έχετε τους κωδικούς του Taxisnet, το προσωπικό σας ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Στη συνέχεια μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ. Κατόπιν, πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ». Έπειτα, εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ. Μετά πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων». Αμέσως μετά επιλέγετε «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Έπειτα, επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Κατόπιν, πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Στην περίπτωση που το όχημα κυκλοφορεί ή είναι σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο και φέρει πινακίδες, ενώ βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία, επιβάλλεται πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου.

Η ακινησία του οχήματος δηλώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στις εξής περιπτώσεις:

Κλοπής ή υπεξαίρεσης του οχήματος.
Κυκλοφορίας του οχήματος στο εξωτερικό.
Μεταβίβασης του οχήματος η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.
Κατάσχεσης του οχήματος από δημόσια αρχή με τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτού.
Αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος από δημόσια αρχή.
Παράδοσης στις εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) με σκοπό την οριστική διαγραφή του με ανακύκλωση.
Ολοσχερούς καταστροφής του οχήματος λόγω πυρκαγιάς ή άλλης αιτίας.
Πλειστηριασμού του οχήματος.
Αποξένωσης του ιδιοκτήτη ή κατόχου από το όχημα, όπως στην περίπτωση περισυλλογής του από το Δήμο ως εγκαταλελειμμένου.
Κάθε άλλη περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος δεν έχει στην κατοχή του είτε το όχημα είτε τα στοιχεία κυκλοφορίας του (άδεια και πινακίδες).

ΠΗΓΗ & ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ dnews.gr

In this article

Join the Conversation