Δήμος Βοΐου: Επίσκεψη της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Πενταλόφου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Καλαβρύτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

1124 0

Η Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου επισκέφτηκε στις 1&2 Δεκεμβρίου 2023 τα Καλάβρυτα και συναντήθηκε με το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Καλαβρύτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σε αυτό το διήμερο επίσκεψής μας τα ωφελούμενα παιδιά της Δομής Πενταλόφου ήρθαν σε επαφή και γνωρίστηκαν με τα ωφελούμενα παιδιά της Δομής Καλαβρύτων.

Ήταν μια ευχάριστη και συγκινητική στιγμή, μιας και πολλά παιδιά προέρχονται από την ίδια χώρα καταγωγή.

Μέσα σε ένα ελεύθερο πλαίσιο μπόρεσαν να ανταλλάξουν εικόνες που έχουν αποκομίσει,εμπειρίες, μίλησαν για το παρόν και το μέλλον τους και αλληλεπιδράσανε ακόμα και μέσω των χειροποίητων έργων που έχουν δημιουργήσει και οι δυο δομές.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση με ανοιχτό διάλογο στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων με θέμα «Έργο,προκλήσεις και Προβληματισμοί» από τα Κέντρα Φιλοξενίας δύο Ορεινών Δήμων.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και ο Πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Καλαβρύτων, η οποία μας φιλοξένησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις κατασκήνωσης που διαθέτει.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Δήμο Καλαβρύτων και την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για τη
φιλοξενία, τη συνεργασία, τη συζήτηση και την αγάπη τους όπως και τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας κ. Μοσκώφ
Ηρακλή για τον χαιρετισμό του την ημέρα της εκδήλωσης και για την καθόλα στήριξή της Δομής μας.

In this article


Join the Conversation