Σιατίστης για προκάτοχo του: «Αποδείχθηκε γίγαντας σε ότι είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει»

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί, στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα, το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης κυρού Παύλου. Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος, πλαισιούμενος από κληρικούς και διακόνους της μητρόπολης.

«Υπήρξε ένας εργάτης του ευαγγελίου ακούραστος και ανύσταχτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος, θέλοντας να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του προκατόχου του προσθέτοντας πως ο μακαριστός, «υπήρξε ένας θυσιαστικός άνθρωπος, που έδωσε τα πάντα ακόμη και την ίδια του τη ζωή για τον άλλο», τόνισε.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, «όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα μιλούσε με τους ανθρώπους για τον Θεό και μιλούσε με τον Θεό για τους ανθρώπους», επισημαίνοντας παράλληλα πως υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος, «αποδείχθηκε γίγαντας σε ό,τι είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει δηλαδή, την διακονία του λαού. Υπήρξε επίσης για όλους μας, ο πατέρας, ο ευεργέτης και ο διδάσκαλος», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πανελλήνια εμβέλεια του κεκοιμημένου ιεράρχη, ο μητροπολίτης Σιατίστης υπογράμμισε πως, «ο μακαριστός Παύλος για εμάς τους υπόλοιπους που ζούσαμε εκτός της Σιάτιστας, ήταν η φωνή της Ελλάδος, γιατί μιλούσε αντί για εμάς. Ήταν η φωνή όλων των Ελλήνων που φώναζαν να μην χαλάσει η ιστορία μας και να μην δώσουμε στο πιάτο έτοιμο, αυτό το οποίο ήθελαν κάποιοι ισχυροί. Αυτό άλλωστε ανέφερε και στο τελευταίο του κείμενο, που είχε εκδώσει και μιλούσε για τη Μακεδονία μας, όπου φώναζε ότι, δεν είναι απλά ελληνική αλλά είναι Ελλάδα», κατέληξε.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, όλοι μαζί κλήρος και λαός, μετέβησαν στον τάφο του προσφιλούς ιεράρχη, που βρίσκεται στο επισκοπείο της Σιάτιστας, όπου τελέστηκε από τον κ. Αθανάσιο τρισάγιο, για την ανάπαυση της ψυχής του.

Πηγή: orthodoxia.info

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ svouranews.gr

In this article

Join the Conversation