Π. Βρυζίδου: Επικείμενη πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για ελάχιστες περιπτώσεις καλλιεργειών που δεν πληρώθηκαν για τις καταστροφές εξαιτίας του παγετού «Άνοιξη ‘21» σε προανθικό στάδιο

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΕΛΓΑ με αφορμή την επικείμενη πληρωμή αποζημιώσεων για ελάχιστες περιπτώσεις καλλιεργειών που δεν πληρώθηκαν και είχαν πληγεί από τον παγετό της «Άνοιξης ‘21» σε προανθικό στάδιο, όπως των:

· νέων αγροτών

· αγροτικών επιχειρήσεων και

· καλλιεργητών που η μόνιμη κατοικία τους είναι δηλωμένη σε απόσταση πάνω από 150 χιλιόμετρα από τον τόπο της καλλιέργειάς τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να προσκομιστούν στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμπλήρωση των αιτήσεων των δικαιούχων.

Μεταξύ των δικαιολογητικών είναι, όσον αφορά τα μεν φυσικά πρόσωπα, η δήλωση εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020,

ενώ όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι είναι κάτοχοι νόμιμης εκμετάλλευσης τη χρονική περίοδο που συνέβη το ζημιογόνο γεγονός, είτε δηλαδή η δήλωση ακίνητης περιουσίας της εταιρείας ή ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Οι πληρωμές, όπως επισημάνθηκε από στελέχη του ΕΛΓΑ, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, αναμένεται να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εκτός τίθενται, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμ. 801/132522 (ΦΕΚ Β΄2482/20.5.2022), οι έχοντες εισοδήματα άνω των 45.000,00 €, καθώς και οι αγρότες των οποίων η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων από τον τόπο της καλλιέργειάς τους.

01/09/2022

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

In this article

Join the Conversation