Μητσοτάκης: Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου

Nέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαϊου και όχι από τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο “Ενώπιος Ενωπίω.

Η εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” θα προβληθεί απόψε στις 23:45 από τον ΑΝΤ1.

“Έχω ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου 2022 και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είδαν την 1η Ιανουαρίου” αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετείται για την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, την επαναλειτουργία των σχολείων και προαναγγέλλει νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα.

Μητσοτάκης: Νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων
“Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από τα τελευταία μέτρα από την Πρωτοχρονιά και μετά. Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και στον κλάδο της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά. Θα έχουν τη δυνατότητα για 2 εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο-να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής, άρα να πληρώνονται από το κράτος” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και για τα πρόστιμα που θα αρχίσουν να βεβαιώνονται στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών από τη Δευτέρα.

“Το μεγάλο πολιτικό κόστος το έχουμε ήδη αναλάβει. Τη Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα. Το πρόστιμο δεν είναι υποχρεωτικό, έχουν την επιλογή να κάνουν το σωστό. Αυτό που έκαναν 9 στους 10 πολίτες. Εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις. Μου έκανε εντύπωση η συζήτηση περί δήθεν αναβολής της ημερομηνίας επιβολής του προστίμου, θα ήταν πάρα πολύ άδικο για αυτούς που το έσπευσαν και έκαναν το εμβόλιο με δυσκολία, με καχυποψία, αλλά το έκαναν και σήμερα αισθάνονται διπλά ανακουφισμένοι, γιατί προστατεύτηκαν και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν αυτό το πρόστιμο που ναι δεν είναι αμελητέο. Δεν νοείται υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση” υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποκαλυπτικός και για τα σενάρια ανασχηματισμού αλλά και για τον χρόνο των εθνικών εκλογών. Μιλά επίσης για τις πρόσφατες εξελίξεις με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια και για την σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Ενικός

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ grtimes.gr/

In this article

Join the Conversation