Κοζάνη: Σε Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο οι επιστρατευμένοι γιατροί

 

Σύνταξη Αναστασία Παπαντώνη

Συνολικά 19 γιατροί παρέλαβαν τα φύλλα επιστράτευσης και παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στα δύο νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, ενώ αναμένονται αναισθησιολόγοι από την Θεσσαλονίκη.

Είκοσι τέσσερις γιατροί παθολόγοι, αναισθησιολόγοι πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι εγκρίθηκαν για τα δυο νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης, 11 για το Μαμάτσειο και 13 για το Μποδοσάκειο.

Από τις 8 το πρωί οι γιατροί που επιτάχθηκαν προσήλθαν στα δύο νοσοκομεία για να αναλάβουν υπηρεσία καθώς επίσης να υπογράψουν και τις συμβάσεις. Για προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία των αρμοδίων με τον ιατρικό σύλλογο με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Το 67% των παθολόγων της περιοχής έχουν επιστρατευθεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα για τους πολίτες καθώς τα ιατρεία των ιδιωτών γιατρών θα παραμείνουν κλειστά λόγω του 8ωρου και τις βάρδιες που θα πρέπει να καλύψουν.

Ωστόσο μεταξύ των γιατρών που παρέλαβαν φύλλο πορείας βρίσκεται και γιατρός ο οποίος ήδη εργάζεται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με μπλοκάκι.

Προβλήματα φαίνεται να δημιουργούνται και στη λειτουργία ιδιωτικής κλινικής η οποία έχει ήδη επιταχθεί, και στην οποία εργάζονται γιατροί που έχουν επιστρατευθεί.

Ο κ. Τσεβεκίδης υπερτόνισε την αναγκαιότητα για την προετοιμασία του επιχειρησιακού σχεδίου πριν την επιστράτευση ενώ έθεσε ερωτηματικά για την ασφάλεια των γιατρών που την πληρώνουν οι ίδιοι καθώς και το αντίτιμο των υπηρεσιών τους που δεν αναγράφεται στην σύμβαση που υπογράφουν.

ΕΡΤ Κοζάνης : Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Πηγή: ertnews.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

In this article

Join the Conversation