Καύσωνας: Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για να βάζετε το κλιματιστικό

Δεν είναι ανάγκη να βάλουμε το κλιματιστικό στους 18 ή 19 βαθμούς μία άνετη θερμοκρασία 23-24 βαθμών είναι εντάξει σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Ο καθηγητής Πνευμολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το τι να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες αλλά και έδωσε τις κατάλληλες θερμοκρασίες για τη χρήση του κλιματιστικού. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Φυσικά τον κλιματισμό, είναι καλό να τον χρησιμοποιούμε εάν έχουμε κλιματιστικά. Δεν είναι ανάγκη να το βάλουμε στους 18 ή 19 βαθμούς. Ούτως ή άλλως αν βγούμε έξω, η διαφορά της θερμοκρασίας θα είναι τεράστια, μία άνετη θερμοκρασία 23-24 βαθμών είναι εντάξει.

Εάν δεν έχουμε κλιματιστικά, ένας ανεμιστήρας και συχνά ντους με δροσερό νεράκι, μπορούν κάλλιστα να μειώσουν τις συνέπειες.»

Βέβαια, υπάρχει και το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και μη επιβάρυνσης του συστήματος. Επομένως, υπάρχουν και οι ειδικοί εκείνοι που αναφέρουν πως καλό θα είναι να έχετε το κλιματιστικό στους 26 βαθμούς σταθερά, ακόμα και καθόλη τη διάρκεια της μέρας.

ΠΗΓΗ dikaiologitika.gr

ΦΩΤΟ kykladiki.gr

In this article

Join the Conversation