Η Λαϊκή Συσπείρωση Βοïου με υποψήφιο Δήμαρχο το Μιχάλη Καραμπατζιά απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Βοïάτες-ισσες

Συνδημότες-ισσες,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βοïου με υποψήφιο Δήμαρχο το Μιχάλη Καραμπατζιά απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Βοïάτες-ισσες, απλώνοντας χέρι συμπόρευσης, συνεργασίας για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Όλοι όσοι ανησυχούν για τη σημερινή πορεία των τοπικών μας θεμάτων, την διαχείρισή τους από τη σημερινή δημοτική αρχή, όσοι δεν βολεύονται από τη σημερινή καθημερινότητα. Απευθυνόμαστε σε κάθε ενεργό πολίτη, σε κάθε κοινωνικό αγωνιστή και σας καλούμε να δώσουμε μαζί μέσα από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης την εκλογική μάχη για μια δημοτική αρχή με αγωνιστική, διεκδικητική πορεία.

Είμαστε η δύναμη που άσκησε συνεπή, σοβαρή, υπεύθυνη αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό πάντα του λαού του Βοïου, των εργαζόμενων, των αγροτών, των γουνεργατών, των επαγγελματιών και εμπόρων, της νεολαίας και των γυναικών. Αντιπαλέψαμε τη μάστιγα της ανεργίας στο Βόιο, τις απολύσεις, πρώτα απ’ όλα στο δήμο, την τοπική φορολογία. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.

Προτάσσουμε, ιεραρχούμε με διαφορετικό τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων του δήμου μας. Με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία στον ήδη γερασμένο πληθυσμό μας, ιδιαίτερα στην περιοχή του άνω Βοίου με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας Τσοτυλίου και Σιάτιστας με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρα. Με απαραίτητη δημοτική συγκοινωνία πρόσβασης σε Τσοτύλι, Νεάπολη, Σιάτιστα απ’ τα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά μας. Θεωρούμε πρωταρχικής σημασίας για τα παιδιά μας τον αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών μας μονάδων και σε δεύτερο βαθμό την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες, είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία στο δήμο μας κι αναρωτιόμαστε για ποια ανάπτυξη μιλούν κάποιοι, ποιες επενδύσεις όταν πανω από το 50% των κατοίκων προσπαθεί να επιβιώσει απασχολούμενο μερικώς στα διαλογητήρια της Ημαθίας, στις εταιρείες Α.Π.Ε και στα ξενοδοχεία για σεζόν ανά την Ελλάδα ενώ ο κλάδος της γούνας είναι σε βαθιά κρίση με τις γνωστές συνέπειες, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας με δυσκολία καλύπτουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.

Έχουμε διαφορετική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση σε σημαντικά ζητήματα. Διαφωνούμε στη χρηματοδότηση του δήμου με ίδια έσοδα, δηλαδή με επιπλέον φόρους στους δημότες με ταυτόχρονη συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Λέμε όχι στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή παρεχόμενες υπηρεσίες επί πληρωμή, λέμε όχι στη διεύρυνση αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και περιορισμούς στις προσλήψεις προσωπικού με ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών και τομέων αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες.

Αγαπητοί συνδημότες-ισσες,

Ελάτε μαζί μας σ’ αυτόν τον μεγάλο αγώνα για μια διαφορετική πορεία, για μια συλλογική δράση με αποτελέσματα για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη των παραπάνω κοινών μας στόχων.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που πρώτοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμπόρευσης δίνοντας το στίγμα μιας ενωτικής προσπάθειας συνεργασίας.

In this article

Join the Conversation