Έρχονται νέα προγράμματα για ανέργους το 2023

Έρχονται νέα προγράμματα για ανέργους το 2023

Τις δέκα πρωτοβουλίες που δεσμεύεται να υλοποιήσει εντός του 2023 παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Οι νέες πρωτοβουλίες είναι οι εξής:

1. Υλοποίηση των νέων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ μέσω των οποίων προσφέρονται νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε 68.000 ανέργους συμπολίτες μας, νέους γυναίκες, αναπήρους, μακροχρόνια ανέργους.

2. Σταδιακή επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, security και ασφαλιστικές ΔΕΚΟ βιομηχανίες, εστίαση, τουρισμός μετά τις τράπεζες και τα σουπερμάρκετ.

3. Ενεργοποίηση νέων προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

4. Οριζόντιες αυξήσεις 7,5% στις συντάξεις, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

5. Εκκαθάριση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, σε συνέχεια της εκκαθάρισης των εκκρεμών κύριων συντάξεων φέτος. «Το είπαμε, το κάναμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

6. Εφαρμογή του Μητρώου Παροχών Αναπηρίας και του προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού, δυο σημαντικά μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αναπήρων.

7. Υλοποίηση των προγραμμάτων «Νταντάδες της Γειτονιάς» και δημιουργίας μονάδων παιδικής μέριμνας σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις!

8. Επέκταση των ατομικών κουμπαράδων στις επικουρικές συντάξεις και σε όσους νέους μέχρι 35 ετών επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα εθελοντικά.

9. Εφαρμογή του προγράμματος «Σπίτι Μου» για την παροχή προσιτής και ποιοτικής στέγης σε 137.000 νέους, νέα ζευγάρια και ευάλωτους.

10. Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2023, η οποία – ειδικά μέσα στη παρούσα συγκυρία θα είναι ένα σημαντικό επιπλέον μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους, με τη διαδικασία να ξεκινά στις αρχές Ιανουαρίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ https://www.svouranews.gr

In this article

Join the Conversation