Επιτροπή Αγώνα της Κίνησης Πολιτών Σιάτιστας ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών σταθμών στον Μπούρινο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Δεν θα περάσει και αυτή σας η προσπάθεια για κατασκευή αιολικού στο Μπούρινο.

Συμπολίτες-τισσες,
Στις 02.03.2023 η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει και προσκαλεί σε Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης το ενδιαφερόμενο κοινό – φορείς, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Κοινότητα, Επιτροπές Διαβούλευσης Ποιότητας Ζωής κπλ με Θέμα:

«Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 27,3 ΜW στη θέση ‘’ΝΤΡΙΣΙΝΙΚΟΣ’’ Δ.Ε. Αιανής, Βεντζίου και Σιάτιστας, Δήμων Κοζάνης, Γρεβενών και Βοίου, Π.Ε. Κοζάνης και Π.Ε. Γρεβενών.»

Φορέας του έργου GREEN VELOCITY 4 IKE

7 ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων η καθεμία θα εγκατασταθούν σε εκτάσεις των τοπικών κοινοτήτων Σιάτιστας, Βεντζίων και Αιανής.
Η κορυφή Ντρισινίκος με υψόμετρο 1866 μ. είναι η υψηλότερη των 5 κορυφών που περικλείουν μέσα τους τη μοναδική σε οικολογική αξία «Κοιλάδα του Μεσιού Νερού» και αποτελεί προορισμό χιλιάδων ορειβατών.

Η οικολογική αξία του Μπούρινου είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε επιστήμονες πολλών τομέων, όπως της βοτανολογίας, της βιολογίας, της γεωλογίας κ.α.

Η περιοχή αυτή είναι ενταγμένη στο δίκτυο ΦΥΣΗ 2000 (NATURA) και είναι χαρακτηρισμένη ως ειδική ζώνη και ως ζώνη ειδικής προστασίας λόγω των υψηλών δεικτών βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένων και των ενδημικών ειδών.

Η περιοχή αποτελεί μέρος του γεωπάρκου Τηθύος το οποίο τελεί υπό ένταξη στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO.

Αξίζει να τονιστεί πως η σημασία της περιοχής ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΥΔΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ
ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!

Σύντομα τις επόμενες μέρες η επιτροπή αγώνα θα ανακοινώσει πρόγραμμα ενεργειών, επαφών και κυρίως ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ και ο καθένας μας θα κριθεί.
Υ.Γ. Είμαστε όλοι ενωμένοι, όπως τότε που αποτρέψαμε το μεγάλο αιολικό του ΡΟΚΑΣ Α.Ε. και τα 174 εκατ. της δήθεν επένδυσής του.

Σιάτιστα, 07.03.2023
Η Επιτροπή Αγώνα

In this article

Join the Conversation