Επιτροπή αγώνα εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και Κ.Υ. Σιάτιστας: Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομείο

Συνάδελφοι, αίσχος και ντροπή!

Έτσι μπορούμε να εκφράσουμε το θυμό και την οργή που υπάρχει στους εργαζομένους στην καθαριότητα, και όχι μόνο, στα νοσοκομεία.

Τι ειρωνεία μετά από τη σκληρή δουλειά στη διάρκεια της πανδημίας να κρατηθούν καθαρά τα νοσοκομεία! Όσοι μπήκαν στα νοσοκομεία γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή φώναζαν τους υπαλλήλους της καθαριότητας στα ΤΕΠ, στις κλινικές, παντού.

Έχοντας τρεις μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας, Σ.Ο.Χ., επικουρικούς, εργολαβικούς με 4ωρα και 8ωρα, αφού πέρασαν τα πολύ δύσκολα, έρχεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου, φυσικά με κεντρική πολιτική κατεύθυνση, να παραδώσει ολοκληρωτικά σε πρώτη φάση την καθαριότητα σε εργολάβο σκοπεύοντας να συνεχίσει με τη φύλαξη και τη σίτιση, γνωρίζοντας πολύ καλά τους μισθούς στο συγκεκριμένο καθεστώς, τις ανύπαρκτες άδεις και επιδόματα κ.ο.κ.

Αποδεικνύεται αυτό που λέγαμε στις προηγούμενες Διοικήσεις όταν υπέγραφαν τις Σ.Ο.Χ.: Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα!

Χρειαζόταν πολιτική απόφαση για να φύγουν οριστικά οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Αλήθεια, γιατί πρέπει την εργασία των εργαζομένων στην καθαριότητα, στη σίτιση, στη φύλαξη να την καρπώνεται ένας εργολάβος; Αλήθεια, δεν γνωρίζουν τι μισθό παίρνουν στον εργολάβο, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα; Πως ανεχόμαστε αυτές τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας;

Συνάδελφοι, διαχρονικά πέρασαν μια σειρά από νομοσχέδια ιδιωτικοποίησης της Υγείας, νομοσχέδια για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια. Συνεχίζουν σήμερα με την ολοκληρωτική παράδοση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης. Την ώρα που στη λογική του κέρδους για το κεφάλαιο θρηνούμε νεκρούς, συνεχίζουν στην ίδια ρότα: «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ».

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

– ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

– ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΙΓΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

In this article

Join the Conversation