Δήμος Βοΐου:«Κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία της η δομή ασυνόδευτων ανήλικων κοριτσιών Πενταλόφου.»

Ο Δήμος Βοΐου μετά από απόφαση που προέκυψε ομόφωνα από τη σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβούλιου, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Βοΐου, στηρίζει με ίδια μέσα τη λειτουργία της δομής για το επόμενο χρονικό διάστημα περίπου 3-4 μηνών μέχρι την έγκριση νέου κύκλου χρηματοδότησης που θα προέλθει από την πρόσκληση που συντάσσει η διαχειριστική αρχή του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα με τη λήξη του πρώτου κύκλου έληξαν και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στη δομή. Στο σύνολο των εργαζομένων προτάθηκαν νέες συμβάσεις για το διάστημα των επόμενων μηνών οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία τους .

Με το νέο καθεστώς ο δήμος τηρεί αυστηρά όλες οι προδιαγραφές πού θέτει η γενική γραμματεία ασυνόδευτων ανηλίκων και τις εντολές του εισαγγελέα Γρεβενών υπεύθυνου για τη δομή.

Δημοσιεύματα που έλαβαν μέρος τις προηγούμενες μέρες στερούνται κάθε ορθότητας και τεκμηρίωσης και μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες αδιαφορώντας για τις ευαισθησίες που παρουσιάζει το εν λόγω θέμα.

Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί τους εργαζόμενους της δομής Πενταλόφου για την μέχρι σήμερα συνεργασία και προσφορά

 

In this article

Join the Conversation