1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό Κοζάνης

Πλησιάζουν οι μέρες για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας, το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο θα πραγματοποιηθεί τις από 1 εως 3 Ιουλίου 2022 στο Βελβεντό Κοζάνης. Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» θα συμμετέχουν 15 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου από την έναρξη την Παρασκευή 1 η Ιουλίου έως τις Κυριακή 3 Ιουλίου οι διοργανωτές επιχειρούν κάτι το διαφορετικό.
Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών έχει σαν σκοπό να καθιερωθεί και εδραιωθεί σαν θεσμός, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της μουσικής, μέσω της συνεργασίας των χορωδιών.

Η Τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00, στο Ανοιχτό Θέατρο του Αθλητικού κέντρου Βελβεντού, ενώ η Είσοδος είναι Ελεύθερη για το κοινό.

Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Βελβεντού και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Βελβεντού.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022: Χορωδίες παιδικών, εφηβικών & νεανικών τμημάτων
Σάββατο 2 Ιουλίου 2022: Χορωδίες ενηλίκων
Κυριακή 3 Ιουλίου 2022: Σεμινάριο

Με τιμή

το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής
«Βελβεντινές Φωνές»

In this article

Join the Conversation